maandag 22 maart 2010

Little Green Dress


... in belgie heet het swishing en hier heet het "Little Green Dress-Event" - een geweldig intitativ. En afgelopen maand was ik persoonlijk getuige van het eerste event - in Utrecht.
Wat is het precies? Het gaat om het ruilen van (dames-)kleding, milieubewust bezig zijn en natuurlijk heel veel lol hebben! Hoe werkt het? Het begint ermee, dat je je kast opruimt. Alle kledingstukken, die nog wel leuk & heel zijn, maar waar je niks meer mee doet mogen meedoen. Je koopt via http://www.littlegreendress.nl/ een ticket, en je telt de dagen tot het zover is. Iedereen moet minimaal 3 kledingstukken meenemen. Accessoires (riemen/tassen/etc.) mag ook, maar daarvan tellen 2 stuks als een kledingstuk. Alle kleding wordt door de vrijwilligsters opgehangen, en dan begint het passen. Na het passen wordt het helemaal een kippenhok, want nu worden alle kledingstukken een voor een "geveild". Hiervoor krijgt iedereen een bordje met een nummer. Is het kledingstuk dat jij leuk vindt aan de beurt? Dan moet je je boordje omhoog houden. Ben je de enige gegadigde? Gefeliciteerd, het is van jou. Zijn er meerdere geinteresseerden, dan wordt er geloot. Zo gaat het door tot alles van interesse verdeeld is. Wat overblijft gaat naar een goed doel.

De locatie was alvast geweldig: een karakteristiek pand aan de gracht! En gelukkig makkelijk te vinden. Om er helemaal een leuke middag van te maken, waren er twee stylistes aanwezig, die als inleiding uitleg gaven over de verschillende figuur-types en de bijbehorende do's en don'ts met betrekking tot het kiezen van een flatteus outfit. Ook tijdens het passen waren zij beschikbaar voor goed advies. Verder was er een presentatie-tafel van Dilmah thee, waar iedereen uitleg kreeg over de verschillende thee soorten - en gratis thee mocht proeven. Er was een stand met make-up, en er was ook een visagist bezig met make-up demonstraties. Hopeloze of kapotte kledingstukken werden door Hennie van de http://www.naaifabriek.nl/ direct onder handen genomen. Innocent drinks had een heleboel flesjes met lekkere sap gestuurd. De stemming zat er dus gelijk goed in. Er was een hoop te zien: en niet alleen wat aan de kledingrekken hing. Ook het publiek mocht er wezen. Het overgrote deel waren van het type "Modebewust", een paar leken wel net uit een glamour-blaadje gestapt: Kleding, accessoires, sieraden: alles perfect op elkaar afgestemd... Een meisje viel direct op: zij zag eruit alsof ze haar kleren in het donker uit de Leger des Heils bak had gevist. Echt een geval voor de modepolitie. En de grote vraag was: zou er iets leuks voor mij tussenzitten? Iets wat én in mijn maat is én echt leuk. En als ja, zou ik het weten te bemachtigen? Bestwel spannend, zo'n loting! Het werd inderdaad een kippenhok: Sommige kledingstukken waren immens populair. Ik vraag me wel af of ik bepaalde dingen omtrent de laatste mode niet mee had gekregen: werd er een werkelijk afzichtelijk vestje omhooggehouden. Een vormeloos ding in een kleur die werkelijk nergens bijpast... En alle bordjes gingen omhoog!!! En een onooglijk tasje in kakbruin. "Nou," dacht ik, "leg dat maar gelijk weer opzij". Maar nee hoor, ze begonnen er nog net niet om te vechten. Hoei, en dan kwam de geweldige tijdloze tas. Dat gaat lastig worden, dacht ik, maar nee. Ik was de enige die 'm wou!! Bij de Esprit tas was dat helaas anders. Die wou iedereen. En, superjammer, die ging dus aan mijn neus voorbij. Ook de zwarte swingende rok ging naar iemand anders (grr). Maar mjin andere biedingen lukten wonderwel. Uiteindelijk ging ik naar huis met een geweldige zwarte blouse,een luxe zwart vest en een supermooie handtas (die niemand anders wou - hoe kan dat toch?). Een nummerbordje bleek "the lucky number" te zijn: nummer 25. Bij bijna iedere loting ging het kledingstuk naar Nr. 25. Dat ga ik absoluut onthouden voor een volgende keer. Dit is mijn buit:

Na afloop kreeg iedereen nog een goodie-bag mee, waar onder andere een luxe glossy, een stuk Lush zeep en conditioner inzat. En een bon voor een gratis yoga-les. Dat lijkt mij nou eens leuk om uit te proberen. Ik zou zeggen: hou dit in de gaten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten