AboutEven voorstellen. Ik ben Ela van Swieten-Marquardt. Als kind van een lerares-coupeuse ben ik min of meer opgegroeid met textiel - en de letterlijk oneindige mogelijkheden die je hebt met een lap katoen. Geen wonder dat ook ik al jong door de handwerk-koorts gegrepen werd. Onder andere heb ik me lange tijd bezig gehouden met breien. Dit resulteerde in het boek De kleine Sokkenschool, een sokkenbreiboek voor beginners. 

Echt naaien leerde ik op de modevakschool, op de MTO Mode en kleding, en de nodige ervaring deed ik op tijdens diverse banen in verschillende kledingreparatie-ateliers.

Inmiddels ben ik helemaal verknocht aan het ontwerpen en maken van tassen en accessoires. Later kwam er nog een passie bij: hergebruik van afvalmaterialen, zoals koffieverpakkingen en fietsbinnenbanden. Het blijkt heel stevig materiaal te zijn, dat ik onder andere verwerk tot duurzame tassen.

In de loop der jaren heb ik via mijn shop Funtastix bij Dawanda heel wat zelfontworpen en zelfgenaaide cadeau artikelen verkocht. Na de sluiting van Dawanda heb ik nu een shop bij Etsy genaamd Rosehip Sisters. Kom graag eens langs!


Wil je weten wat mij op dit moment bezig houdt? Onder Home blog ik over alles wat mij op textiel gebied opvalt, bezig houdt of inspireert. 

Vragen, tips of opmerkingen? Schrijf een reactie onder mijn blogberichten - stuur een mailtje naar mail.funtastix@gmail.com.

                                                                                                            Amersfoort, 2019