maandag 21 maart 2011

Breien voor een goed doel... soms niet zo goed.

Sinds het breien weer terug is van weggeweest, herleven ook andere bijverschijnselen: zoals het "Breien voor een goed doel". Vooral de laatste tijd vliegen je de aanvragen om de oren. De ene keer worden er truitjes voor met olie besmeurde pinguins gevraagd, dan gaat het om blauwe vierkantjes die tot een rivier samengevoegd worden om mensen attent te maken voor sanitaire voorzieningen. Grappige mutsjes voor sapflesjes moeten geld opbrengen voor verarmde senioren. Vaak zijn het projecten die ik van harte toejuich. Met andere projecten heb ik moeite. Als er dingen gebreid worden, die dan opgestuurd moeten worden naar mensen in nood. Ik kreeg er altijd een wrang gevoel bij, zonder dat ik de vinger er precies op kon leggen. Nu kwam ik toevallig een artikel tegen, die dit onbestemde gevoel goed in woorden weet te kleden. Lees dit artikel van Milk and Blood even, en laat me graag weten hoe jij erover denkt.

1 opmerking:

  1. Helemaal gelijk in, Ela, wat die journalist schrijft! Maar geld geven is natuurlijk minder aantrekkelijk dan het breien van een mooi mutsje.

    Ook een idee (los van rampen, maar om de boel in 3e wereldlanden wat op peil te krijgen) is het kopen van bio en fairtrade producten. Dan weet je zeker dat er geen bloed van minderjarigen die 60 u per week werken kleeft aan je bolletje wol, kokosnoot of Tshirt.

    Anyway: altijd goed om er bij stil te staan.

    Groetjes, Fleur - www.BlueMarkForME.com/nl

    BeantwoordenVerwijderen