donderdag 14 april 2011

Wat is kunst?


Wat is kunst? Ik denk iedereen heeft hier zo zijn eigen antwoord op. En smaken verschillen. Voor mij moet kunst iets bijzonders zijn. Graag heel inventief, en met iets onverwachts erin. "Mooi" hoeft niet per se, "Harmonisch" is mooi megenomen. maar "Interessant" moet het zeker zijn, wil het mij raken. En liefst nog met een leuke draai.

Wat ik ook wardeer: als er op de een of ander manier "iets open gelaten" is. Als de kunstenaar niet zijn héle verhaal vertelt. Als er een brug is, die je zelf moet slaan tussen wat je ziet, en wat de kunstenaar wil uitdrukken. Al deze ingredienten vond ik op de kinderkunsttentoonstelling bij Scholen in de Kunst in Amersfoort. Kijk zelf: heerlijk, toch? Veel plezier bij het puzzelen wat hier de opdracht was.


1 opmerking:

  1. Precies: kunst gaat over prikkeling! Wat jij al zegt, 'dat er iets open gelaten is' waardoor de kijker zelf aan het werk wordt gezet om een deel van het (fictieve) verhaal in te vullen.

    Dus is niet de vraag 'Wat is kunst?' aan de orde, maar gaat het over 'Wat doet kunst met je?'. En dat kan per kunstwerk verschillen.

    Groeten, Fleur

    PS - persoonlijk vond ik de Bloedzenuw (5000x vergroot) erg boeiend!

    BeantwoordenVerwijderen