zondag 24 oktober 2010

Mutsen-Event van Zeeman & breirecord poging

Nou, de wereldrecord is het niet geworden, maar de europaeische record is wel binnen.Meer dan 935 mensen hadden aanwezig moeten zijn om het actuele wereldrecord te verpulveren. Zeeman mikte zelfs op 1200. Uiteindelijk kwamen maar 483 breiers opdraven. Mijn voorspelling van het vorige blogbericht is dus wel een beetje uitgekomen. Het bleek dat er heel wat mensen over de leeftijdsgrens waren gevallen. Die was trouwens na enig gesteggel van maximaal 55 (waar ik al over viel!!)veranderd naar maximaal 40. Nou dat slaat werkelijk NERGENS op. Maar dat hoorde ik pas toen ik al in het foyer stond, en toen was het te laat om nog tot enige vorm van boycot over tegaan.

Maar hoewel Zeeman dus geen bal (bol) verstand heeft van breien, wol, en de breiwereld (Ja, sorry hoor!) - Respekt voor dit geslaagde evenement! Het was tot in de puntjes verzorgd. We werden op het station opgewacht van goedgemutste gidsen. (Ze droegen de mutsen van de website!) De pendelbussen werkten als een trein (of veeel beter, moet ik eigenlijk zeggen (-;). De ontvangst was gastvrij: Garderobe, drankjes, alles was gratis. Iedereen kreeg meteen een knalgele (hoe kan het anders) goodiebag, met daarin wat reclame, twee bolletjes wol en naalden, een energie-drankje (ook knalgeel). Ze hadden zelfs een klein wolwinkeltje met garen en breiboekjes opgebouwd. Welgeteld 8 verschillende kleuren (allemaal acryl, maar dat wisten we en daar gaan we dus niet over zeuren). En ze hadden werkelijk een super programma in elkaar gedraaid! Op een moment vlogen er allemaal bolletjes wol door de zaal! Hilarisch! Hoe krijg je dat verzonnen! Uiteindelijk was het hele publiek met elkaar "vernetwerkt", en mocht het hele weefsel opgetild en richting buehne doorgegeven worden. En dat lukte nog ook!!

Vervolgens kwam Miriam Tegels breiles geven - en dat was nodig! Een groot deel van het publiek had geen breiervaring, en ging dus in gevecht met de naalden. De recordpoging zelf besloeg 15 minuten, waarin iedereen stug door moest breien. Dat ging ook prima. Hekkensluiter was X-Factor-Jaap, die en-passant nog zijn nieuwe single presenteerde. Iedereen kreeg bij de uitgang nog een ludiek diplomatje uitgehandigd, een Breibewijs. En om het record te vieren, werd er in het Foyer nog champagne geschonken. Al met al hebben we ons uitstekend vermaakt! Ech super!! Zeeman, bedankt!!!

En hier komen nog een paar gratis tips voor Zeeman voor een eventuele volgende keer:

- als je Starter-Kits uitdeelt, en het is de bedoeling dat er direct mee gebreid wordt, zorg dan dat naald-dikte en de dikte van de wol bij elkaar passen!

- zet niet iedere keer tussentijds het licht uit! En nee, ook niet dimmen.

- laat de boel door iemand presenteren, die zelf ook breit! (En 20 jaar geleden een keer één poppenfrutseltje geldt niet!)

- hoe summier de breiles ook uitvalt - zorg dat er toch nog even tijd maakt om voor te doen hoe je moet afkanten! Tot in de bus terug hoorde ik nog mensen vertwijfeld aan de meer ervarenen breiers vragen: "En als ik klaar ben, trek ik dan gewoon de naald uit? Of...?"

- en graag: geen leeftijds-grenzen meer. Wie breit blijft jong!

2 opmerkingen:

 1. Hoi Ela,
  ich hoffe doch sehr, dass Zeman Deine Tips ernst nimmt. Jeder einzelne ist echt herrlich. Daran kann man auch gleich ermenssen, was wohl nicht so toll war, so als gemeiner Leser.
  Klingt aber nach einer Menge Spass.
  Liefs Katja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk stukje heb je geschreven! Kan me er helemaal in vinden inclusief de tips aan het eind. Leuke foto's ook, zie mezelf met dochter en vriendin op een van de foto's prominent zitten trouwens, leuk.

  en welke muts maak je zelf?
  groetjes, Jon.

  BeantwoordenVerwijderen