zaterdag 6 februari 2010

Warme Truiendag 2010...over aandacht in de media niet te klagen (-;

dit was de oproep:

Ook dit jaar doe ik weer mee. Deze keer in samenwerking met Coffee United! De vertrouwde Breibrunch locatie in Amersfoort (iedere laatste zondag van de maand wordt er vanaf de ochtend gebreid).

Wat gaan we doen?

We houden een "Brei jezelf warm"- Actie!
We zetten de verwarming bij Coffee United een graadje lager, en nodigen iedereen die het leuk vindt om te komen breien uit om aan de breitafel plaats te nemen. Iedereen die actief komt meebreien krijgt het eerste kopje gratis.Dus neem je breigoed mee en kom op 12 februari tussen 11.00 - 16.00 uur naar Coffee United op het stationsplein in Amersfoort!

Ook wie nog niet (of niet meer) zo'n geoefende breier is, mag aanschuiven. Wol en naalden zijn aanwezig, en we geven graag een "Snuffelworkshop".

Zie onder meer info over de Warme Truiendag.

Wat was dat ook alweer? Het is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Klimaatverbond. Elk jaar rond weer 16 februari organiseren zij rond 16 februari de Warme Truiendag om eraan te herinneren dat op deze dag in 2005 de Kyoto-overeenkomst getekend werd. De bedoeling van het Kyoto-protocol is om de uitstoot van broeikasgassen die leiden tot klimaatveranderingen wereldwijd te verminderen. De organisatoren roepen iedereen thuis, op school of op het werk op om deel te nemen aan de Warme Truiendag. Wat houdt het precies in? Het idee van de Warme Truiendag is simpel: Trek een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar 7 % energie per graad, en dus ook 7 % CO2 uitstoot. Daarnaast kun je de actie aankleden met spannende en energiezuinige acties om het belang van energiebesparing bji zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten